Built with Berta.me

  1. Ik creëer intieme huiskamers waarin ik elementen uit mijn persoonlijk leven samenbreng in een betekenisvolle compositie. Ik streef naar harmonie, schoonheid en orde; mijn schilderij een tegenhanger van de complexe, chaotische en verwarrende buitenwereld. Mijn schilderijen zijn innerlijke werelden die uitnodigen om de blik naar binnen te richten. Binnenwerelden. In een wereld die ik niet begrijp heb ik een huiskamer nodig, een plek om mij thuis te voelen, een binnenwereld om mijzelf te kennen.

     Filosoof Sloterdijk schrijft in zijn boek “Sferen” dat de vraag naar ons ‘waar’ zinvoller is dan ooit, omdat ze zich richt op de plaats die mensen creëren om iets te hebben waarin ze kunnen zijn die ze zijn. Zijn denken biedt stof tot nadenken rondom het thema van mijn beeldend werk. Vragen die zijn werk bij mij oproept en ik gebruik in mijn werkproces zijn: “Kan ik een sfeer creëren waarin ik thuis ben?’ “Hoe creëer ik betekenis in mijn leven?”

    De huiskamer is de plek waar je het meest jezelf bent. In deze ruimte creëer je betekenis, maak je de ruimte eigen; zo ontstaat een persoonlijke betekenis sfeer. Het thema intrigeert mij omdat ik zelf altijd zoekende was naar een thuis, een plek om mijzelf te kunnen zijn en vanwege de intimiteit die de huiskamer kan brengen.

    Ik schilder om mij thuis te voelen in deze wereld waarin ik nooit een plek had. Als ik schilder ben ik thuis, dichtbij mijzelf.